torsdag, marts 22


Globaliserede Rejser

I en verden, der bliver mere og mere globaliseret, er rejser ikke en undtagelse. Her har især de sociale medier en stor rolle. De sociale medier giver mig mulighed for at følge med i, hvad mine venner laver, uanset hvor i verden de befinder sig. Globaliseringen og de sociale medier medfører altså, at man kan sidde derhjemme og opleve verden, eller at tage ud i verden og føle sig som hjemme. Man behøver ikke savne venner og familie, de er alligevel altid lige ved hånden på fx facebook. De unge, der efter gymnasiet skal ud og stå på egne ben, vil gerne hele verden rundt. Men hvor langt er man i virkeligheden væk, når man altid har facebook, blogs eller en mobiltelefon ved sin side?
For mig at se ligger der to ting i det. Det første er, at man skal dokumentere hvert eneste skridt, der bliver taget på sin rejse. Man vil gerne have, at alle venner og familie sidder hjemme i Danmark, bliver misundelige og tænker: ”Hvor ser det dog spændende og eksotisk ud. Hun er vel nok en heldig og meget interessant person, sådan at rejse verden rundt!”. Jeg kan være i tvivl, om man virkelig får 100% udbytte af sin rejse og det land, man befinder sig i, hvis man hele tiden har den næste facebook-opdatering i tankerne. Den anden ting jeg tror, der ligger i det, er den påvirkning de sociale medier har haft på hele vores sociale liv. Vi er simpelthen blevet ”afhængige” af hele tiden at skulle holde os opdaterede på, hvem der laver hvad hvornår, hvem der er kærester med hvem, osv. Også selvom de befinder sig på den anden side af jorden.
Hvad er der blevet af at leve i nuet? Nyd din rejse, når du tager af sted og lad de sociale medier blive derhjemme. Man kan altid fortælle venner og familie hele historien, når man igen sætter sine ben på dansk jord. Måske bliver både rejsen og beretningen om den endda en smule bedre af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar